schilderkunst (week)

Docent: Johan Verschaeve
Locatie: Centrum
Kerkstraat 51 9250 Waasmunster
5 jaar aan 8uur per week
Woensdag van 09h00 tot 12h30
Donderdag van 09h00 tot 12h30

Johan Verschaeve

Het atelier is een gedeelde plaats waar het discours over schilderkunst centraal staat. De student kiest uit de stroom beelden rondom zich, filtert en verwerkt die tot een eigen beeld. Wat en hoe geschilderd wordt is verbonden met de leefwereld van de student. Om zijn relatie met de werkelijkheid te duiden is de student verplicht om een standpunt in te nemen. De bewuste keuze van dit standpunt is essentieel binnen het atelier.

De docent moedigt aan, helpt studenten bij het maken van keuzes en biedt ondersteuning bij de uitvoering van het werk. Meer dan aan inspiratie en techniek wordt belang gehecht aan concentratie, ontvankelijkheid, geduld en artistieke moed. Alert zijn voor toevalligheden en ze gebruiken… Het atelier op woensdag en donderdag staat open voor een schilderkunst die steeds verandert, in beweging is en voor ieder een andere vorm aanneemt, een schilderkunst met vele takken, variaties, zoektochten en bevindingen.

De opleiding eindigt niet bij het eigen werk, er wordt gezocht naar de plaats die het inneemt in het hedendaagse kunstlandschap. Geregeld worden er met het atelier en de academie tentoonstellingen bezocht. Deze vormen, samen met de uitgebreide bibliotheek van de academie, het referentiekader waarbinnen de eigen beeldtaal zich ontwikkelt.