DE LESSEN GESCHORST

Donderdagavond 12 maart heeft de Nationale Veiligheidsraad verregaande maatregelen aangekondigd om het coronavirus te vertragen en risicogroepen te beschermen.

De lessen in alle basis- en secundaire scholen worden geschorst. Ook de lessen in de Centra voor Volwassenenonderwijs, Centra voor Basiseducatie en academies voor deeltijds kunstonderwijs worden geschorst.

Deze maatregelen gaan bij ons in op vrijdagavond 13 maart 17.00u. Ze gelden voorlopig tot en met 3 april. Daarna begint de paasvakantie.

Fase 2 van het federaal noodplan blijft van kracht.

Het Academieteam

 

page2image27759680

GEANNULEERD

TOPOS atelier

De ateliers tekenen en schilderkunst van de academie Waasmunster stellen tentoon in de Wasserij, Zand 26, Lokeren en Toon en Boon, Zand 17, Lokeren

Opening Vrijdag 20 maart van 19.00 tot 21.00

Verder te bezoeken op zaterdag 21 en 28 maart

In de installatie ‘Spiderman atelier’ van Martin Kippen- berger zit een figuur in het midden van een sober ingericht kunstenaarsatelier. De figuur is Spiderman gemaakt uit ijzerdraad. In het werk reageert Martin Kippenberger op verschillende manieren op de mythe van de kunstenaar in het atelier. Het atelier en de kunstenaar worden als nauw verbonden gepresenteerd. Spiderman is eigenlijk Peter Parker, een student die door een spinnenbeet verandert in de superheld Spiderman. Voor Kippenberger heeft het atelier dezelfde betekenis als de beet van een spin.

Het atelier is de plek die de transformatie mogelijk maakt.

TOPOS atelier maakt die transformatie van student tot kunstenaar zichtbaar.
TOPOS atelier is een ondefinieerbare plek die zich tijdelijk manifesteert in kunstencentrum de Wasserij te Lokeren. Er worden werken getoond in verschillende stadia van het kunstenaarschap.

Van de eerste pogingen van het maken van een schil- derij of tekening tot beelden, klaar om gepresenteerd te worden in een galerij.Het is dan ook geen tentoonstelling van afzonderlijke kunstwerken maar presenteert het atelier als plaats waarin alles aan elkaar hangt. De schetsen, collages, flarden ideeën, tekeningen, schilderijen, het vuile schilderspalet... Het zijn allemaal fragmenten van het atelier als levende plaats die op een unieke manier verbonden is met de student/kunstenaar.

De ateliers tekenen en schilderkunst van de academie Waasmunster stellen tentoon in de Wasserij, Zand 26, Lokeren

Opening Vrijdag 20 maart van 19.00 tot 21.00

Verder te bezoeken op zaterdag 21 en 28 maart

                                      zondag 22 en 29 maart 

Iedere maand willen we één van onze leerlingen belichten.

Deze maand stellen we je graag Chloë Fick voor. Chloë volgt les in de afdeling 2de graad bij Katy Malschaert

Hier zie je dat de wereld ook in het klein afgebeeld grote proporties kan aannemen.