DE LESSEN GESCHORST

Beste leerling, beste ouder 

Zonet hebben wij bericht gekregen over hoe het verder moet met onze lessen dit schooljaar

Met het ganse schoolbestuur, preventieadviseurs en alle personeelsleden gaan wij deze week analyseren wat mogelijk is dit schooljaar en op welke wijze wij dit veilig kunnen organiseren.De basisregels die wij moeten volgen zijn: 

1. De gezondheid en veiligheid van de onderwijsprofessionals en leerlingen staan voorop.

2. De combinatie van afstandsonderwijs en een 1-op-1-onderwijs voor diegene die afstuderen, zorgt ervoor dat het leerproces van de leerlingen maximaal gaande gehouden wordt tot het einde van het schooljaar.

3. 2019-2020 is voor niemand een verloren schooljaar. Er is garantie op een faire evaluatie voor alle leerlingen. 

Vanaf 25 mei  kunnen volwassen leerlingen beeldende en audiovisuele kunsten na overleg met hun titularis en in alle veiligheid zich klaarmaken om materiaal op te halen

Vanaf 2 juni mogen afstuderende leerlingen, die thuis zelf niet over gereedschappen en machines beschikken in overleg met hun titularis bekijken wat mogelijk is.  

Vanaf 8 juni kan ook een bijkomende beperkte groep leerlingen naar de academie komen voor één-op-één-onderwijs als dat voor hen van cruciaal belang is. 

Bovendien willen wij jullie ook een antwoord bieden op welke wijze wij volgende problemen zullen oplossen:

De wijze van presentatie en evaluatiehet ophalen van de werken en het materiaal bij de jongeren en kinderenhet verdere verloop van de inschrijvingen.

Waar wij zeker rekening mee zullen houden, is om de eindejaarsactiviteiten zoals tentoonstellingen en jurymomenten, die nu in juni 2020 niet mogen georganiseerd worden, later te organiseren van zodra de Coronamaatregelen dit toelaten. Dit zal waarschijnlijk in de loop van volgend schooljaar gebeuren. 

Dank voor jullie begrip voor deze dringende gezondheidsmaatregel die getroffen is in het algemene belang.

Blijf de maatregelen stipt navolgen en hopelijk blijven jullie (en jullie familie) gezond tijdens deze periode.   

Het schoolteam  

 

page2image27759680

GEANNULEERD

TOPOS atelier

De ateliers tekenen en schilderkunst van de academie Waasmunster stellen tentoon in de Wasserij, Zand 26, Lokeren en Toon en Boon, Zand 17, Lokeren

Opening Vrijdag 20 maart van 19.00 tot 21.00

Verder te bezoeken op zaterdag 21 en 28 maart

In de installatie ‘Spiderman atelier’ van Martin Kippen- berger zit een figuur in het midden van een sober ingericht kunstenaarsatelier. De figuur is Spiderman gemaakt uit ijzerdraad. In het werk reageert Martin Kippenberger op verschillende manieren op de mythe van de kunstenaar in het atelier. Het atelier en de kunstenaar worden als nauw verbonden gepresenteerd. Spiderman is eigenlijk Peter Parker, een student die door een spinnenbeet verandert in de superheld Spiderman. Voor Kippenberger heeft het atelier dezelfde betekenis als de beet van een spin.

Het atelier is de plek die de transformatie mogelijk maakt.

TOPOS atelier maakt die transformatie van student tot kunstenaar zichtbaar.
TOPOS atelier is een ondefinieerbare plek die zich tijdelijk manifesteert in kunstencentrum de Wasserij te Lokeren. Er worden werken getoond in verschillende stadia van het kunstenaarschap.

Van de eerste pogingen van het maken van een schil- derij of tekening tot beelden, klaar om gepresenteerd te worden in een galerij.Het is dan ook geen tentoonstelling van afzonderlijke kunstwerken maar presenteert het atelier als plaats waarin alles aan elkaar hangt. De schetsen, collages, flarden ideeën, tekeningen, schilderijen, het vuile schilderspalet... Het zijn allemaal fragmenten van het atelier als levende plaats die op een unieke manier verbonden is met de student/kunstenaar.

De ateliers tekenen en schilderkunst van de academie Waasmunster stellen tentoon in de Wasserij, Zand 26, Lokeren

Opening Vrijdag 20 maart van 19.00 tot 21.00

Verder te bezoeken op zaterdag 21 en 28 maart

                                      zondag 22 en 29 maart 

Iedere maand willen we één van onze leerlingen belichten.

Deze maand stellen we je graag Chloë Fick voor. Chloë volgt les in de afdeling 2de graad bij Katy Malschaert

Hier zie je dat de wereld ook in het klein afgebeeld grote proporties kan aannemen.