beeldhouwen en ruimtelijke kunst

Docent: Frank Depoorter
Locatie: Centrum
Kerkstraat 51 9250 Waasmunster
5 jaar aan 8uur per week
Zaterdag van 09h00 tot 12h30
Zondag van 09h00 tot 12h30

Frank Depoorter

In het atelier beeldhouwen onderzoeken en testen we de mogelijkheden en technieken om een idee of beeld vorm te geven, gestuurd vanuit een eigen verlangen of inspiratie maar eveneens door de impuls van aangereikte onderwerpen.

Om deze krachten in ontwikkeling te begeleiden wordt er gezocht naar passende middelen, materialen en technieken die de intentie van het beeld -in zijn proces - het beste kunnen weergeven, ondersteunen of versterken.

Beeldhouwen is een constante wisseling van vragen en afwegen, gekoppeld aan de oorspronkelijke intentie van het idee, de mogelijkheden, intensiteit of ruimte. Dit is een belangrijk proces, maar het is van even groot belang om op een constructieve manier om te gaan met de beperkingen ervan.

Door al deze facetten -positief - te stimuleren in het moment van de handeling of achteraf aan de hand van voorgaande beelden of werken van andere kunstenaars ontstaat er een breder kader in beeldtaal. Vaak is het zo dat de dialoog, het gesprek, een gevoel van ontbrekende ‘ruimte’ kan invullen, waardoor er meer bewegingsvrijheid in creatie kan ontstaan.