Beste ouders, Naar aanleiding van de Dag van de Academies organiseren we op zaterdag 23 februari terug allerlei workshops voor de kinderen, jongeren en ouders.

Onze 160 kinderen en 40 jongeren kunnen samen met hun ouders, hun vriendjes en vriendinnetjes vanaf 10.00 tot 12.00 van de volgende activiteiten proeven:·     

Grafische kunsten met Céline Hudréaux en Liesbeth Henderickx     

Weven met Katy Malschaert en Tinka Pittoors                                                               ·     

Keramiek met An Van den Abbeele en Anja Vermeir                                                ·     

Figuurzagen en houtbewerking met Wim Wauman               ·     

Schilderen bij Jan Dewanckel·     

Beeldhouwen met klei bij Frank Depoorter·     

Tekenen bij Maria Degrève

Er is doorlopend taart, koffie en warme chocolade en tevens kan u de tentoonsteling TIMELAB nog bekijken. De workshops gaan door op de Academie voor Beeldende Kunst in de Kerkstraat 39 en 51, 9250 Waasmunster   

LET OP !!·      De ateliers in Sombeke en Ruiter zijn die dag gesloten en het atelier voor de jongeren op vrijdag 22 februari gaat door op 23 februari.

Hopend op een massa volk verblijven we,

Mvg Het academieteam

Dag van de academies 2017 beelden

 

DE SPERWER

De samenwerking met de De Sperwer, een vzw dat zich richt tot volwassenen met een beperking die ondersteuning vragen op vlak van wonen, werken en/of vrije tijd, is sinds drie jaar een vaste gewoonte geworden. Vijf cursisten uit het Kunstatelier uit de Sperwer komen één keer per maand op bezoek in het atelier schilderkunst om zich in onze infra- structuur in te bedden en te genieten van onze architectuur, bibliotheek, cursisten en onze alternatieve aanpak.

Na een jarenlange samenwerking die zich beperkte tot het gebruik maken van onze infrastructuur en de artistieke begeleiding door de docent is er ook de natuurlijk gang van zaken om dit te laten uitbreiden in een hechte samenwerking met de studenten.

Natuurlijk .... kan daarom uitmonden in een Buddy/ Artistiek sociaal project waar max 5 cursisten van de sperwer samen met 5 studenten uit de klas van Johan een samenwerking realiseren. Ze kunnen elkaars werk volgen, helpen uitbouwen en samen, als er zin voor is, eventueel een tentoonstelling maken.

De eerste prioriteit ligt vooral in het proces van de erkenning en herkenning van de beide, artistieke en sociale werelden.

De kunstbende

De kunstbende is er voor iedereen van dertien tot negentien die artistiek iets willen uitdrukken en dit ook met de wereld willen delen. Ieder jaar doen verschillende jongeren van de academie mee met deze wedstrijd en slepen ze ook selecties in de wacht.

Interesse klik dan hierop www.kunstbende.be

Opendeur en paasmaandag

Tijdens de jaarmarkt geven we aan iedere toevallige  bezoeker de kans om van onze werking te komen proeven. Al doende leert men.

In het atelier tekenen van Maria Degrève staat er een groot stilleven opgesteld.  In de ateliers schilderen en beeldhouwen kunnen bezoekers de studenten aan het werk zien.  In de bibliotheek is er mogelijkheid om kennis te maken met het vak keramiek en kunstgeschiedenis.  In de wandelgangen is er werk te zien dat tot stand is gekomen tussen de kinderen en volwassenen op de dag van de Academies. En we komen met de werkjes van de kinderen op straat. Welkom

 

Paasmaandag 02/04/2018

van 10u00 tot 13u00 in de Academie, Kerkstraat 51, 9250 Waasmunster

alternatieve route

Alternatieve route staat voor een punt, plaats of moment, waar studenten uit het deeltijds Kunstonderwijs, elk met hun met verschillende levenswegen, een andere mogelijkheid kiezen om zich te verdiepen in hun eigen werk en dat van anderen.

Alternatieve route is deze verdieping aan iedereen tonen

Alternatieve route is het huis van je vader(Academie) verlaten om nieuwe ervaringen op te doen om zo een krachtig, werkzaam en actueel idee over je werk en de wereld van de kunst op te bouwen. Het ervaringsfeit dat de achtergrond vormt voor deze context, is de gebeurtenis. Deze gebeurtenis delen.

De wereld volgen vanuit een observerende rol is verrijkend, maar er met twee voeten instaan en alle activiteiten en gebeurtenissen met zijn steeds wisselende combinaties aan den lijven ondervinden is toch iets anders.

  • Alternatieve route is ondernemend en den boer op gaan.
  • Alternatieve route is een kritisch onderzoek naar wat in stand kan worden gehouden en wat voor vernieuwing vatbaar is.
  • Alternatieve route is leren omgaan met de media en het grote publiek.
  • Alternatieve route is het huis van de vader in vraag stellen en kijken of het niet dringend aan verbouwing toe is.
  • Alternatieve route is het werk van de student

TENTOONSTELLING "GISTEREN -MORGEN" 

 

EINDTENTOONSTELLING die start met werk uit het atelier keramiek
opening 15 juni om 19u30
En verder te bezoeken op zaterdag 16 en 23 juni - zondag 17 en 24 juni van 10 tot 18u.

EINDTENTOONSTELLING voor alle andere ateliers, jongeren en kinderen.
16 juni vanaf 09 tot 12.30u.
verder die week te bezichtigen tijdens de openingsuren.

We eindigen na de proclamatie met een feestelijke finissage op zondag 24 juni.

Hapjes door Sien Sonck

Proclamatie

  • Alle kinderen, jongeren en volwassen leerlingen die afstuderen ontvangen een getuigschrift en geschenk
  • Voor de kinderen vanaf 6 tot 11 is er terug een circus act- workshop

Alles gaat door in de Academie, Kerkstraat 51, Waasmunster

Titel: " Dragen" Cecile Van Ballaer Foto: Kristel Van den Broeck