STUDIEREIS NAAR AMSTERDAM

Zondag 12 mei  Kostprijs 40 euro ( ticket van Goghmuseum inbegrepen)

Inschrijven kan vanaf nu op jmb@academiewaasmunster.be en er zijn slechts 50 plaatsen!

We bezoeken er "the Joy of Nature" in het van Gogh museum en "Alle Rembrandts" in het Rijksmuseum "the Joy of Nature" in het van Gogh museum Nooit eerder werden de raakvlakken tussen David Hockney en Vincent van Gogh zo groots en kleurrijk in beeld gebracht. De tentoonstelling 'Hockney - Van Gogh: The Joy of Nature' is nu te zien.1 maart t/m 26 mei 2019De wereldberoemde kunst van David Hockney (1937) is kleurrijk en kolossaal. Hockney haalt veel inspiratie uit de natuur, hij gebruikt felle kleuren en experimenteert met perspectief. Ook van Gogh hield zich hier mee bezig. Deze overeenkomsten zijn geen toeval. Vincent van Gogh was een grote bron van inspiratie voor David Hockney. Ontdek alle parallellen tussen de twee grote kunstenaars in de tentoonstelling Hockney - Van Gogh. 

Rijksmuseum Alle Rembrandts Met topstukken als De Nachtwacht, Marten & Oopjen, Het Joodse Bruidje en De Staalmeesters, beheert het Rijksmuseum de grootste collectie Rembrandt-schilderijen ter wereld en bovendien het meest representatieve overzicht van zijn gehele oeuvre. Het is een unicum, gezien de kwetsbaarheid van de tekeningen en etsen, dat de hele collectie samen wordt getoond. De tentoonstelling ‘Alle Rembrandts’ geeft een weergaloos beeld van Rembrandt als kunstenaar, als mens, als verhalenverteller en laat zien hoe vernieuwend hij was. (ticket NIET inbegrepen > kan je best zelf vooraf online bestellen = 19€ / mogelijks zijn er op de dag zelf aan de kassa geen tickets beschikbaar of staan er lange rijen)

Johan Pas neemt ons bij de hand doorheen zijn recente boek over kunstenaarspublicaties in België, de eerste studie gewijd aan boeken en tijdschriften door Belgische kunstenaars. Hij begint zijn verhaal bij de vroege avant-gardes van de late 19de en vroeg 20ste eeuw, en focust daarnaop de gouden periode van de jaren 60 en 70, om af te ronden bij de recente revival van het kunstenaarsboek.
 
Johan Pas (1963) is kunsthistoricus, auteur en tentoonstellingsmaker. Zijn onderzoeksgebied is de tentoonstellings- en publicatiegeschiedenis van de 20ste eeuwse avant-gardes. Hij publiceerde er diverse artikelen en boeken over. Zijn meest recente boek is Artists’ Publications: The Belgian Contribution (Koenig Books, 2017). In 2015 richtte hij CRAP op, de Collection for Research on Artists’ Publications. 
 
Wanneer: Woensdag 3 april om 19.30u. in onze bibliotheek
Kerkstraat 51, Waasmunster
Gratis inkom