Op stap gaan en de wereld verkennen is goed voor de ziel en het lichaam.  

ZATERDAG 28 APRIL nemen Wim en Nathalie naar goede traditie de jongeren op sleeptouw om een bezoek te brengen aan de WORK FLOW tentoonstelling in het Cultuurcentrum Sint-Niklaas. Docent Wim Wauman stelde deze tentoonstelling zelf samen naar aanleiding van zijn doctoraatsonderzoek aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten (AP Hogeschool) en Universiteit van Antwerpen. Hij zal zelf uitgebreid informatie geven bij de kunstwerken en over het opzet van zijn project en onderzoek. 

Na een pauze om te picknicken vervolgen we daarna onze weg naar de tentoonstelling FRAME PLAY PAUSE in de Vierkante zaal. Deze tentoonstelling toont werk van kunstenaars die de grenzen aftasten tussen foto, film en digitale media.  We sluiten af rond 14.30. 

Wij spreken graag met de leerlingen af om 9u50 aan het Cultuurcentrum van Sint-Niklaas (Zwijgershoek 14). Jongeren die niet alleen naar huis kunnen worden door de ouders om 14.30 u aan het cultuurcentrum opgehaald.  Met vriendelijke groet,   

VRIJDAGAVOND 20 APRILEN ZATERDAG 28 APRIL WORDT HIERDOOR NIET GEWERKT IN HET ATELIER. WIJ HOPEN DAT ZOVEEL MOGELIJK JONGEREN MEE KUNNEN GAAN.  Graag een bevestiging op het nummer Wim (0477/581356) en Nathalie (0474/417605) 

Op 9 mei zijn we op studiedag naar Oudenaarde

In Ename willen we graag het Huis Beaucarne bezoeken. Een historische plek met een prachtige collectie voorwerpen, een historische tuin en een unieke overgebleven druivenserre. Als intermediair doen we dan een flinke wandeling die we afsluiten met een bezoek aan de kapel Onze-Lieve-Vrouw van Kerselare.  

Het bezoek aan 2 huizen met elk hun aparte ziel zullen ons voorbereiden op de toekomst van de Academie.Het team

BELOKEN

De tentoonstelling ‘Beloken’, in de Roosenbergabdij toont een selectie werken van de studenten beeldhouwkunst van de academie Waasmunster. Beloken komt van ‘beluiken’, wat ‘afgezonderd’ betekent. Het tegengestelde van beluiken is ‘ontluiken’. Met de beweging tussen ‘afgesloten’ en ‘ontluiken’ als onderwerp, gingen de beeldhouwers op zoek naar een eigen interpretatie, eigen ervaringen, die elk afzonderlijk leidden tot een ontluikend beeld.

De mentale verhouding tussen de mens en zijn omgeving, de fysieke maat tussen het individu en de omliggende ruimte, de impact van materialen en de verhouding van de mens tot de natuur, zijn vraagstukken die door Dom Hans Van der Laan uitgebreid en met veel geduld werden onderzocht. ‘Beloken’ is een puur ruimtelijke tentoonstelling die speelt met de kwaliteiten, beperkingen, geschiedenis en connotaties van de Roosenbergabdij.

LORE RABAUT