Lezing door Regina Van Landuyt

Regina Van Landuyt studeerde in 2015 af aan de RUG met​ de masterproef 'Hoe bevraagt een kunstenares, in casu Maria Degrève, het thema vrouwelijkheid in haar oeuvre?' Als kunsthistorica wil ze vooral vrouwelijke kunstenaars uit de moderne of de hedendaagse periodes onder de aandacht brengen. In deze lezing vormt haar masterproef de rode draad. Voer voor een boeiende onderdompeling in een feminien-artistieke wereld.

Donderdag 12 oktober 19.30u.

Maria Degrève maakt als beeldend kunstenares gebruik van verschillende media: schilderijen, video's, foto's, textiel, sculpturen, installaties en performances.
In haar oeuvre is er een prangende zoektocht naar identiteit, lichamelijkheid en seksualiteit, de metamorfose en het aftasten van de precaire grens tussen het private en publieke. Daarvoor zet ze een wereld in van diverse personae, waarin het motief van de spiegel vaak terugkeert. Degrève kiest ook voor een sterke verwevenheid tussen haar biografie en haar kunstproductie, wat de intimiteit en gelaagdheid van het geheel nog versterkt.

Vanaf 29 april tot 10juni is er in De Bond te Brugge een overzichtstentoonstelling te zien.

KASK Cinema ism Academie Waasmunster
Ogen Open - Hans Aarsman / met Didier Volckaert

5 oktober 20u30 / KASKcinema Gent

Een avond vol fotografie en film uit de verzameling van Hans Aarsman met als centrale vraag: Wat betekend een beeld in tijden van groot en klein leed?
De gast van de avond is Didier Volckaert, filmmaker-kunstenaar. Rick de Leeuw leidt alles in goede banen.

KASKcinema
Godshuizenlaan 4
9000 Gent

Uitstap op 14 oktober 2017 met de Academie naar Raymond Pettibon
A Pen of All Work
02.06.2017 – 29.10.2017
info

Praktisch
Vertrek om 08.30u. aan de Academie
Terug om 19.00 aan de Academie

Prijs: in aanvraag

Reservatie maria.degreve@telenet.be