home

Beste Leerlingen, ouders en nieuwe bezoekers, Na een vruchtbare periode waarin we alle leerlingen in bloei hebben gezien is het nu tijd voor wat rust en bezinning. Geniet van het samen zijn, het met elkaar praten en het naar elkaar luisteren. Wij zien elkaar terug vanaf dinsdag 10 Januari. Het Academieteam

Is it possible to be a revolutionary and like flowers

Beste leerling, ouder en nieuwe bezoeker

In een essay van Laurie Cluitmans over de gelijknamige tentoonstelling bij Nest, ruimte voor kunst in den Haag ging mijn speciale aandacht naar de bloem als het ultieme symbool om iets voor te stellen. Ze schrijft hier dat je op de bloem allerlei betekenissen kunt projecteren. In de loop van de geschiedenis en afhankelijk van tijd, plek, cultuur, traditie of perspectief, kennen bloemen hun eigen lezing, associaties, connotaties en vormen ze een geheel van betekenissen die vaak door kunstenaars zijn gebruik om hun eigen verhaal uit te beelden. Zo werd de bloem ingeschakeld om de kijker te troosten, iets te verduidelijken, iets te bekritiseren of gewoon te zijn wat ze was “een bloem”. In de Academie moedigen we dit eigen verhaal aan om met je werk gewoon iemand te troosten of iets te verduidelijken, te bekritiseren of gewoon jezelf te zijn.

Het volledig academieteam staat vanaf donderdag 1 september weer klaar om dit verhaal met jullie... samen te maken. Uiteraard kan je ook op onze website terecht voor verdere info.  

Het Academieteam