Een kleurrijk zaaiveld

Het spreekt voor zich dat Corona de afgelopen maanden een enorme invloed op ons leven uitoefent. De afstand en het perspectief is weg en we worden teruggeworpen op het hier en nu. Dit zorgt ervoor dat onze wereld zich letterlijk afspeelt op zowat drie vierkante meter en dan hebben we het nog niet gehad over de kleurloosheid ervan.

Maar er is hoop! De afgelopen maanden heb ik geleerd dat je niet veel nodig hebt om te dromen en deze dromen in beeld te brengen. Tijdens mijn bezoeken in de verschillende ateliers ontdekte ik dat ondanks de stilstand buiten er binnen veel beweging te zien was. Overal zag je in die kleine ruimtes toch veel gelukkige gezichten en voelde je veel energie. De gebeurtenissen in de grijze buitenwereld werden in onze ateliers overgoten met kleur, véél kleur.

 Het zal U dan ook niet verwonderen dat ik hier instant gelukkig van word en dit gevoel, deze sfeer, deze dynamiek en deze energie door middel van een tentoonstelling wil uitdragen. Een tentoonstelling in het teken van kleur waar we gereedschappen aanreiken om de grijze periode aan te pakken. We vertrekken met de tentoonstellingsruimte als braakliggend terrein waar we met het proces, de verandering, de samenwerking, het onaffe, het spontaan linken, de associatie en het procesmatige uiteindelijk er zullen voor zorgen dat er een vruchtbaar en kleurrijk stukje land vol met bloemen zal ontstaan. Vanop dat stukje paradijs kijken we dan allemaal naar wat we gezaaid hebben. 

Praktisch: door de maatregelen zijn we genoodzaakt om uit te wijken naar Lokeren en voor de veiligheid kunnen we helaas ook geen opening en proclamatie verzorgen. Wat we wel doen is de tentoonstelling in verschillende delen opdelen om zo alle ouders, vrienden, kennissen en bezoekers van buiten de Academie de kans te geven de tentoonstelling in tijdsloten te komen bekijken. 

We starten daarom op 22 mei voor 2 weekends de tentoonstelling met het werk van de studenten uit het atelier X lab. Om vervolgens de tentoonstelling te doen aanzwellen in het weekend van 5 en 6 juni met het werk van de kinderen en de jongeren. De laatste 3 weekenden voegen we daar vervolgens het werk van de volwassenen bij. 

De tentoonstelling zal 6 weekends doorgaan in het Kunstencentrum De Wasserij, Zand 26, 9160 Lokeren. 
Open op zaterdag en zondag van 10u tot 17u. 
Reserveer hier uw tijdslot voor max 4 personen. 
Vanaf 22 – 23 – 29 en 30 mei is het werk van de studenten X Lab te bewonderen. 
Vanaf 05 en 06 juni is de tentoonstelling aangevuld met het werk van alle kinderen en jongeren.
Vanaf 12 juni tot 28 juni zijn daar alle volwassenen bij en is Kleurrijk compleet!