kunstexploratie (digitaal)

Docent: Didier Volckaert
Locatie: Centrum
Kerkstraat 51 9250 Waasmunster
5 jaar aan 8uur per week
Woensdag van 18h00 tot 21h40
Zondag van 09h00 tot 12h30

DIDIER VOLCKAERT

KUNSTEXPLORATIE EXPANDED FILM & PHOTOGRAFIE

Laat de student kennismaken met de positie van het beeld vandaag. Een beeld dat vele gedaante heeft, digitaal of analoog, en waarbij de oude opdeling in bewegend (film) en stilstaand (fotografie) niet altijd meer van toepassing is.

Is een atelier vol mogelijkheden, een labo waarin de student de expertise binnen zijn eigen medium kan laten samenvloeien met elke vorm van beeld- en geluids(!)techniek van de 19de eeuw tot morgen. Analoge en dus chemische film en fotografie, digitale, installatiekunst, enzovoort. Daarbij staat niet zozeer het creëren van beelden centraal maar wel beeld/audio-bewerking. Vandaag leven we in een database wereld, een schatkamer van beelden en geluiden waar we allen curator zijn. Eigen of gevonden materiaal transformeren via (oa) photoshop of de klassieke donkere kamer. Film en video wordt ge(her)monteerd, tot stilstand gebracht in foto’s of foto’s worden het vertrekpunt voor animatiefilm. Geluid en muziek gaan in symbiose of bevragen de beelden. Alles kan in de schemerzones van de hedendaagse technologie en media waar dit atelier je naartoe brengt.

Expanded Film & Photography is een atelier voor elke student, met welke achtergrond of voorkennis. Het is een plaats voor wie interesse heeft in de mogelijkheden van Film en Fotografie maar ook voor wie deze media wil toepassen op zijn eigen kunst of dat nu schilderen, beeldhouwen of zelfs ceramiek is. De begeleiding is individueel, de exploratie van het medium een groepservaring. Eigen apparatuur of technische kennis is geen noodzaak. De zin om te ontdekken en iets te creëren wel.