beeldende vorming

Docent:Claudia Weikmann
Locatie: Kerkstraat 51, 9250 Waasmunster
6 jaar aan 4 uur
Zaterdag 09h00-12h00

Claudia Weikmann

Vanaf het middelbaar onderwijs begint een nieuwe fase in het leven.
Abstract denken, weloverwogen keuzes maken, je bewust zijn van de gevolgen van beslissingen, goed plannen en prioriteiten stellen.Volwassen worden en dit met vallen en opstaan. Experimenteren zonder vrees om verkeerde keuzes te maken.
Het leven ervaren en een eigen wereld creëren met artistieke middelen.Persoonlijkheid ontwikkelen. Een veilige ontmoetingsplek hebben. Met elkaar overleggen en discussiëren over presentatie, techniek en inhoud.
Je intuïtie durven volgen. Alle verwachtingen  van jezelf en anderen durven loslaten. Risico nemen. Gewoon jezelf durven zijn en proberen je eigen manier van artistieke uitdrukking te vinden. Van elkaar leren, samen aan projecten werken en vooral met veel enthousiasme en doorzettingsvermogen een nieuwe boeiende wereld ontdekken....
 
Welkom in de middelbare graad!!!

Heel veel groeten
Claudia

De Duve zegt” kunstenaar zijn is dus het uitoefenen van een zeer vreemd beroep dat geen ambacht is, of tenminste, dat men niet meer kan definiëren door de handelingen van het ambacht ; een beroep dat dingen produceert die tot niets dienen maar dit verlangen opwekken omdat zij de vrucht van het verlangen zijn, een volledig nutteloosheid en nochtans absoluut noodzakelijk beroep. Een kunstenaar worden is dat leren; leren om de fakkeldrager te zijn van een ethiek van vrijheid en verlangen, wat misschien slechts haalbaar is op het gebied van de kunst maar als kompas voor de gehele maatschappij zou moeten dienen.