Céline Hudreaux

Mijn persoonlijke ervaring met het tekenatelier tijdens de tweede lockdown en de academie jaar is positief. Door het system met kleine groepjes is er meer aandacht voor elke student. Het was fijne om iedereen terug te zien en de studenten waren blij om terug te komen werken in een veilig omgeving.

Met mijn andere collega’s Michèle en Katy van het tekenatelier is de samenwerking zeer fijn. We communiceren regelmatig over het atelier en de leerlingen. Het geef een goed gevoel dat we ondanks de beperking toch een redelijk normaal schooljaar kunnen organiseren. 

Tijdens deze periode heb ik een workshop/ lezing gegeven rond hoogdruk, een uitgebreid versie. Dat is iets wat ik normaal niet kan doen want het het neemt teveel tijd in beslag. Ze hadden dan 3 uren voor een lino te snijden en te drukken. De studenten waren zeer enthousiaste. Het idee erachter is dat zij het later  thuis alleen kunnen drukken.  

Wij hebben tijdens die tijd ook een stagiaire Lisa Ottenburgh aan de slag gehad. Ze heeft nu al twee workshops gegeven, een rond textuur en een andere rond licht en schaduw met subtractieve monotype. Lisa was tevreden om haar stage bij ons te kunnen doen. De leerlingen waren zeer enthousiast. 

Voor de veiligheid gebruiken wij ook het lokaal van de middelbaar graad. Tot slot  heb ik door de whatsapp groep Tekenkunst Waasmunster veel beelden kunnen delen met mijn leerlingen over tekenkunst. Het geeft ook een warm gevoel om met elkaar  verbonden te zijn. Het is iets dat ik in de toekomst zal blijven doen. , Céline