Michèle Matyn

Verbonden blijven

De momenten dat we elkaar zien zijn intens, intens omdat we steeds erg blij zijn om elkaar terug te zien. Blij dat we in levende lijve in het atelier kunnen werken.
Als docent is het puzzelen om iedereen op een veilige manier te zien, maar als de verdeling dan gemaakt is levert dit een diepgaand contact op per student, zo leer ik ook meer de mens en de persoonlijkheid achter het werk kennen.
Het werken in het atelier doorbreekt de dagelijkse sleur, we laden elkaar op met positieve energie.
We hebben deze moeilijke periode veel aan elkaar, al is het maar een telefoontje om te horen hoe het gaat.
Het atelier delen is meer dan enkel het ‘komen tekenen’, het is ook de verbondenheid van studenten onderling voelen, de sfeer in het atelier, de concentratie, de uitwisseling van ideeën.
Deze samenwerkingen in het atelier tekenkunst, hebben we laten groeien op 1 groot gezamenlijk werk, eigen grenzen worden verlegd, tekenkundige lagen ondersteunen elkaar, details, structuren worden toegevoegd, al deze lagen versterken elkaar. Onze verbondenheid wordt zichtbaar.
Om het procesmatige van ons atelier door te laten lopen is er de open academie, mooi om te zien hoe studenten zelfstandig verderwerken en zichzelf uitdagen.

 

Beste groeten

Michèle