Frank Depoorter 

 Ondanks de limiteringen is bij alle studenten het enthousiasme zeer groot dat de academie en het atelier open is. Iedereen heeft begrip voor de omstandigheden en is er zich van bewust dat ze hier verantwoordelijk mee moeten omgaan, zowel voor zichzelf als voor de de anderen. 

Het is wel zo dat er ondanks alles toch een beperkend gevoel aanwezig is, zowel binnen het atelier als in de verhouding met andere ateliers. Binnen het atelier wordt dit opgevangen door ‘kleiner’/beperkter te gaan werken bijvoorbeeld op vlak van materiaal gebruik. Voor al het andere, duurt het langer voor er een antwoord is op de gestelde vraag.

Elk nadeel heeft zijn voordeel, het voordeel is dat er vanuit -pedagogisch standpunt- gerichter en diepgaander kan worden ingegaan op inhoudelijke of praktische aspecten in de ontwikkeling van het werk. Hierdoor wordt er aandachtiger gewerkt, en wordt er meer tijd gespendeerd aan bv afwerking. Een andere grote verandering is dat het atelier in de namiddag doorgaat.Voor de meesten is dit absoluut geen probleem. Momenteel werkt dit zeer goed, zowel op zaterdag als op zondag. Iedereen houdt zich aan de planning, en mocht het (door omstandigheden) niet lukken dan wordt het gemeld zodanig dat er geen plaats ‘verloren’ gaat. 

Het is fijn om die samenhorigheid bij de studenten te zien.