Herfst.

 Beste Leerlingen en ouders,

Omdat de herfst samen met de lente misschien de meest ingrijpende seizoenen op ons netvlies zijn, staan we in de Academie sowieso even stil bij deze natuurfenomenen. Wat is dat toch met deze cyclussen die sinds honderden jaren voor vele kunstenaars het uitgangspunt vormen voor hun artistiek werk? Waarom willen we deze kleurenpracht, het licht en vooral het proces van verandering tijdens deze periodes uitbeelden? Veel vragen die samen met de nieuwe omwentelingen inzake klimaatverandering en natuurbehoud geen overbodige luxe zijn.

Na de herfstvakantie (1 tot en met 7 november ) zal er dan ook in de verschillende ateliers aandacht worden geschonken aan dit thema. We zullen kunstenaars onder de loep nemen waarvan het werk sterke banden heeft met de natuur en waarvan er op dit moment tentoonstellingen lopen in het land. Zo is er David Hokney in Bozar, Richard Long in Museum M, Fabryce Samyn in het Museum voor Schone Kunsten te Brussel en Maarten Vanden Eynden in Mu.ZEE. Allemaal aanraders om tijdens de herfstvakantie eens met de familie te gaan bekijken.

Bij ons op de Academie starten we dan deze week nog met het project “ Het landschap”. Alle leerlingen kunnen hier in dialoog gaan met de Waasmunsterse neo- impressionist Edmond Verstraeten (1828-1904). Er zullen 6 werken in de ateliers en wandelgangen worden opgehangen en deze zullen gedurende de maand november aangevuld worden met werken van onze leerlingen. Oud en nieuw ontmoeten elkaar. De tentoonstelling is vrij toegankelijk en loopt van 31.10 tot 28.11.2021 tijdens de openingsuren van de Academie van Waasmunster ( gesloten tijdens de herfstvakantie). Zie website onder ‘contact’. Tijdens deze periode kan je uitzonderlijk wel elke zondag van 14u. tot 17u. bij ons terecht. Dan is er doorlopend mogelijkheid tot rondleiding door Antoon Rumes en andere ervaren gidsen.

Aan iedereen een fijne herfstvakantie toegewenst!
Het Academieteam.