REMAKE - veelzijdig en samen

In de academies wordt op een actieve manier kennis, vaardigheden en inzichten verworven. Actief bezig zijn met kunst, ze oefenen en beoefenen maakt van elke academie een plek waar kunst in dialoog gaat met onszelf en de ander. Het deeltijds kunstonderwijs biedt de mogelijkheid om een brede vorming na te streven en betekenisvolle relaties aan te gaan: met elkaar, de kunst-en cultuurgeschiedenis en de maatschappelijke actualiteit. Muziek, Woordkunst-Drama, Dans en Beeldende en Audiovisuele Kunst brengen mensen samen. Kunst verbindt.

REMAKE - ‘remind’ en ‘recycle’

Ook de academies dragen bij aan een groeiend ecologisch bewustzijn, niet alleen in hun beleid maar ook op artistiek en inhoudelijk vlak. Daarom belichten ze op de Dag van de Academies 2022 hun kijk op REMAKE: van afval nieuwe grondstoffen maken, meer dan één keer hetzelfde materiaal gebruiken en oude bronnen herwinnen om er nieuw werk van te maken. Onderzoek, experiment, remind: de nadruk op voorspelbaarheid en controle wordt in onze academies vervangen door ontdekken, verbeelden en herwerken. In tijden van ingrijpende veranderingen zijn academies plaatsen waar leerlingen vaardigheden verwerven en inspiratie opdoen om de samenleving ‘opnieuw te maken’!

REMAKE - de academies doen ertoe

Op de Dag van de Academies 2022 zetten we in op REMAKE: hermaak, herdenk, herspeel, herschrijf, herteken, herschilder, herneem, herdans, hergebruik, …

We maken dit concreet tijdens heel wat activiteiten in alle academies van Vlaanderen en Brussel.

Zo zullen we in Waasmunster een openluchttentoonstelling maken op de speelplaats van de Wonderboom met werk van alle leerlingen.

Kom langs tussen 10u en 16u. en ontdek onze academie en haar bewoners in jouw buurt op zaterdag 19 februari 2022.

Gemeentelijke Academie voor Beeldende Kunst  Waasmunster

Kerkstraat 39 en 51 

9250 Waasmunster