Projectatelier ( beeldend)

Docenten: Wim Wauman, Katy Malschaert, Céline Hudréaux, Maud Vande Veire, Anja Vermeir
Locatie: Centrum
Kerkstraat 51 en 39 9250 Waasmunster
5 jaar aan 8uur per week
Woensdag 18h00 tot 21h20/Katy en Wim
Donderdag 18h00 tot 21h20/Céline en Maud
Zaterdag 09h00 tot 12h30/Anja

Het projectatelier is dé plek waar:

  • je kan proeven van verschillende kunstvormen en verschillende technieken. De student zonder ervaring kan er elke kunstvorm en techniek ontdekken om later een keuze te maken tussen de opties zoals schilderen, keramiek enz...De student met ervaring in de vrije kunst kan nieuwe uitdagingen en technieken aan zijn reeds bestaand werk toevoegen.Je wordt er begeleid door 5 docenten die elk vanuit hun vak en veldkennis hun ervaringen meegeven.
  • Wim Wauman, beeldend kunstenaar, curator en momenteel aan het doctoreren rond Arts en Crafts. Wim zal de nadruk leggen op de visie en waarden van de ambachtsma, op hoe vakmanschap ontwikkeld kan worden in e praktijk en wat dit kan bijdragen aan ons werk en levensvisie.
  • Celine Hudreaux, beeldend kunstenares, graficus die reeds verschillende tentoonstellingen en uitgaves op haar naam staan heeft zal in haar praktijkworkshops samen met de studenten de houtsnede, linosnede, het etsen, monotype en kallografie met non-toxische procedes onderzoeken en uitproberen.
  • Katy Malschaert, beeldend kunstenares vertrekt van haar jarenlange expertise in haar eigen atelier en dat van de jongeren. In haar kunstenlabo gaan de leerlingen allerlei vreemde materialen onderzoeken en met elkaar combineren.
  • Maud vandeveire, beeldend kunstenares, die ook boeken maakt en  curator is wil in het atelier de nadruk leggen op het maken van een kunstenaarsboek. Verschillende druk-en bindtechnieken, papier, lettertypes en het boek als object komen aan bod. Het kan gaan van een intimistisch boek met tekeneingen tot een tijdschrift met visuele poëzie of een doos vol vreemde boekobjecten.
  • Anja vermeir, beeldend kunstenares vertrekt vanuit een miniscuul object, een detail om op zoek te gaan naar de meest monumentale uitvoering in tactiele klei. Naast dit atelier geeft ze al meer dan 10 jaar les in keramiek en werkt ze al jarenlang mee achter de schermen bij Gagarin, het tijdschrift van de kunstenaar in zijn eigen woorden.

 

welkom