beeldhouwen en ruimtelijke kunst

Docent: Lore Rabaut
Locatie: Centrum
Kerkstraat 51 9250 Waasmunster
5 jaar aan 8uur per week
Zaterdag van 09h00 tot 12h30
Zondag van 09h00 tot 12h30

Lore Rabaut

Beeldhouwkunst dient als een beeldend communicatie middel gezien te worden, het wordt gemaakt vanuit een eigen beleving. Deze beleving is van allergrootst belang bij het totstand komen van een werk. De beeldtaal is een brug tussen het individu en zijn/haar omgeving. Het is een taal op zich. Daarom leg ik als docente graag de nadruk op het onbewuste, de drang, het intuïtieve, de noodzaak tot maken, om daarna, eens de eerste vormen er zijn het bewustzijn aan te spreken en het werk kritisch maar met respect voor elke vorm van creatie te bevragen. Waarnemen-weergeven-vormgeven.

Waarnemen betekent subjectieve waarneming, er dient een fascinatie, een betrokkenheid te zijn tot een onderwerp. Deze betrokkenheid van de student tot het onderwerp is de kern, het zaadje waaruit een werk kan ontstaan. Het positief stimuleren van de student aan de hand van het aanduiden van individuele interessevelden staat in mijn visie voorop. De student wordt aangemoedigd in zowel explorerend denken, beeldvorming, archivering en materialenonderzoek.

De student is zelfstandig en zelf verantwoordelijk. Leert intuïtie en denken te verenigen, doorzettingsvermogen en concentratie.